Biedt theater, met al zijn aspecten, de mogelijkheid tot concrete handvatten om je persoonlijk te ontwikkelen en brengt dit figuurlijk/letterlijk nieuw licht op jouw “rol” in je leven?  Esther Daems weet zeker van wel

“Wellicht herken je van jezelf of anderen om je heen:  “Denken ze nou echt dat dat kan in mijn situatie?”,  “Natuurlijk wil ik dat, maar dat heb ik toch niet in mij” of  “Ik heb mijn zaken echt op orde en toch wil ik dit echt aanpakken”.

Stel je voor: je bedrijf loopt fantastisch en vraagt veel aandacht en daar geniet je van. Als ouder wil je er ook voor je (jonge) kinderen zijn. Hoe kun je dat doen?

Of: je bent alleenstaande ouder en weet echt niet hoe je alle ballen in de lucht kunt houden, je kinderen goed te verzorgen en ook nog tijd voor jezelf te hebben.

Ouders theater 1200x725

Wanneer alles in het leven theater zou kunnen zijn, hoe zou jij dat dan aanpakken? Theatermaker, coach en (w)onderwijzer Esther Daems geeft je daar concrete handvatten voor in het Mamac.are (online) programma: “Mama cares: Theater als coach” .

Ouders theater esther daems 640x438

Ouders (jonge, alleenstaande, welke ook..) zijn in de afgelopen tijd met veel geconfronteerd geweest. In deze tijd van grote uitdagingen zoekt elke ouder naar een nieuwe balans in groeien, geven, genieten, grootbrengen, geloven en gunnen.

Er is in deze tijd een groeiende wens tot persoonlijke ontwikkeling. De plek van theater(vaardigheden) hierin kan veel groter gemaakt worden en bovendien van grote betekenis zijn.

Door figuurlijk (of letterlijk in het live programma) zelf het podium te pakken, kun je afstand nemen, inzoomen, verbanden leggen met en/of via  theater aspecten als gereedschappen. Dat is wat we doen tijdens het project: “mama cares: theater als coach"

Tijdens het (al dan niet online) programma zullen de deelnemers door middel van eigen casuïstiek ontdekken dat zij een nieuw licht kunnen laten schijnen op hun uitdagende situaties. 

Het zal hun koffer vullen om verder op reis te kunnen gaan met theater als navigatie in hun hart .

Esther Daems zal als coach (èn bij het live programma ook als (trainings)actrice) de deelnemers aanbod bieden, die aansluit bij hun uitdagingen. Ze zal de theaterelementen op maat inbrengen èn ook informerend aanbieden. Online uitsluitend via korte instructievideo’s en wekelijkse “speel”-opdrachten. En live daarnaast ook nog door zelf te oefenen in een veilige setting.  

Ga je tijdens de programma’s acteren? Nee niet letterlijk. Maar zeker weten dat je ontdekt hoe de vaardigheden en vakkennis van een acteur/het theater je helpen anders naar jezelf, anderen, situaties en de wereld te kijken. Immers: dat verdienen jij en je kind(eren), toch?