Over Esther

Wie is Esther?

Esther Daems is al 20 jaar theatermaker, (w)onderwijzer, theaterdocent en coach. Ze speelde Shakespeare bij TheaterworksAmsterdam, Roodkapje(en de zware jongens) onder regie van Mark Kingsford,  maakte en speelde zelf met André Arends twee voorstellingen met senioren ( Herleef Zeist & Sound Souvenirs) en nog veel meer.

Ze volgde naast haar theater- en zangopleiding, vervolgens de intensieve training “Werken met Klassieken” bij Joe Weston, volgde 3 masterclasses waarvan 1 bij Peter Blok en 2 bij Gijs Scholten Van Asschat.  Ze volgde privé zanglessen bij Lisa Boray en bleef zich verdiepen in zang. Recentelijk nog bij Eva Wilms. Ze speelde o.a. in familievoorstellingen, stukken van o.a. Pinter, Tsjechov, Abdelkader Benali Daarnaast volgde ze ook een opleiding tot trainingsactrice en heeft ook daar al tientallen jaren ervaring opgedaan.

Ze maakte haar eigen voorstellingen met jongeren, kinderen (al v.a. 6 jaar) en volwassenen waarbij “De Rattenvanger” tot haar favoriet behoort. Daarin maakte ze met 106 amateurs (leeftijd 6 tot 70 jaar) een moderne versie van het bekende verhaal, waarbij zijn pestverleden en roddels in het dorp de aanleiding vormden voor de Rattenvanger en zijn keuzes.

In het onderwijs heeft ze eveneens jaren ervaring opgedaan, met als specialisaties "het jonge kind", "Montessori onderwijs", "kindertalentfluisteraar", "anders leren met dyslexie", "leren leren/ leren denken/ leren leven". Deze laatste specialisatie heeft ze ontwikkeld door het werken met meerbegaafde kinderen. Ze leert hen helikopteren - evenals bewust worden van wat er in hen leeft om zo te kunnen komen tot (verdieping in) leren.

Als alleenstaande ouder combineerde ze jarenlang privé en werk. Ook op dit moment heeft ze geen standaard gezinssituatie en al deze bovenstaande ervaringen èn het huidige landschap van persoonlijke ontwikkelingstrajecten en manifestatie teachers hebben geleid tot het creëren van Mamacare (Mamac.are) met de een-op-een begeleiding, de trainingen, de online content: waarbij theater, persoonlijke ontwikkeling èn de effecten van dit alles op kinderen (en dus de toekomst) bijeenkomen.

Over Esther 2 915x1280

Missie

Esther is ervan overtuigd dat iedere ouder het beste voor zijn kind(eren) wil. Door te investeren in zichzelf en daarmee beperkte overtuigingen te omarmen, bewust te worden van wat er allemaal wèl kan, ligt er een wereld aan mogelijkheden voor het oprapen. Haar missie is dus hier aan bij te dragen.

Esther is er bovendien van overtuigd dat theater de perfecte tools biedt om juist dat geheel in het licht te zetten: letterlijk en figuurlijk. Met je eigen persoonlijke onderzoeksvraag/-vragen kan theater (als tool gebruikt) de mens veel bieden en tegelijkertijd kan de mens het theater letterlijk weer vinden. De liefde voor theater zal in elke situatie die Esther inzet doorklinken. Immers: alles is terug te brengen naar eenvoud: “ wanneer je de regie terugpakt, in je kracht gaat staan door op het juiste moment je podium te pakken, wanneer je bewust in je eigen personage duikt en bovenal weet te genieten van het leven als theater, vind je zoveel mogelijkheden.”

De magie van theater zal voelbaar zijn en daarmee kan het niet anders dan dat er een nieuw licht op de zaken komt. Na het volgen van een van de trainingen of bv een een-op-een gesprek zal je jezelf als personage opnieuw ontdekken. Daarnaast zal je als deelnemer het theater ook op andere manieren weer zal willen opzoeken. En zo zal je ontwikkeling beide kanten opwerken: het theater helpt jou en jij zal het theater weer (her)ontdekken.

Want ook door theater te bezoeken, zal de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers verder gestimuleerd worden en zijn vervolg vinden. Het is allemaal met elkaar verbonden. En ook dat is een grote missie van Esther. Dat nog meer mensen van theater genieten: ieder bij zijn eigen favoriete  genre.

Esther piano 1920x1329